Kangoo jumps

Според научни изследвания между 27% до 70% от хората, които практикуват бягане или джогинг, са пострадали от травма през първата година след започване на този спорт. Именно затова обувките за Kangoo Jumps първоначално са разработени за джогинг, с цел намаляване на негативното въздействие върху ставите. Те са създадени от канадският доктор Грегори Летхамп за рехабилитация. През 80-те години в Канада, швейцарският инженер Денис Невил развива модела, като създава комфортни обувки с добър дизайн. Първият му модел (KJ-1) е представена за първи път на международно спортно шоу през 1994 година. В последствие обувките са разработени за самостоятелно използване в аеробния и забавен спорт Kangoo Jumps. През есентта на 2001 г. е създаден и първият модел (KJ-4 XR) предназначен за деца.

Независимо дали сте запален джогър, сериозен бегач или човек, поддържащ здравословен тонус с тичане, вие бързо ще оцените ползите, които Kangoo Jumps ви осигурява. Намаляване на шоковото въздействие върху глезените, коленете, пищялите, бедрата, долната част на гърба и гръбначния стълб с до 80% е само една от тях. Kangoo Jumps добавя елемент на удоволствие без напрегнати упражнения към вашето ежедневие, като остава високо ефективен метод за извайване на тялото. Университетски проучвания показват ясно, че изразходваните енергия или калории при използването на Kangoo Jumps обувки са много повече в сравнение с обичайните спортни обувки.  

Редовното практикуване на Kangoo Jumps също така подобрява работата на лимфната система. Лимфата е течност, която циркулира между нашите клетки, за да изнесе токсините от тялото ни, за да бъде то здраво. Повечето от нас не са наясно, че нашите тела съдържат четири пъти повече лимфна течност отколкото кръв. Нашата лимфна система, която е и част от имунната ни система, обаче не е помпа, като сърцето, за да се запази в обръщение. Тя зависи от нашите естествени движения! Ако ние не се движим достатъчно, токсините всъщност задръстват лимфната система и "тровят" нашите клетки. В някои места на тялото лимфната течност може да кристализира в целулит, който всички ние знаем, че е трудно да се премахне. Лимфната система също така „наблюдава“ нашия метаболизъм. С напредване на възрастта ние като че ли качваме килограми и ни е все по-трудно да ги свалим. Изследванията показват, че нашия метаболизъм, или с други думи - степента, с която телата ни горят калории, намалява, когато лимфната ни система става по-малко ефективна. При редовно използване на Kangoo Jumps този проблем може да бъде решен, а нашият метаболизъм става все по-ефективен, в резултат на подобрен мускулен тонус и регулиране на теглото.

Kangoo Jumps има своето приложение и в спортната медицина, където е препоръчван метод за рехабилитация след травми или операции. Този спорт позволява на пациентите да продължат рехабилитацията си и здравословен режим от упражнения без риск от претоварване, предотвратявайки по-нататъшни наранявания. Kangoo Jumps е идеален за укрепване на гръбначния стълб, оптимизиране на ортостатиката, баланс, координация и гъвкавост с минималното възможно напрежение.  Общо практикуващите лекари препоръчват Kangoo Jumps, за коригиране и/или предотвратяване на здравословни проблеми като затлъстяване, сърдечно-съдови проблеми, депресия, запек, болки в гърба, слабост на пикочния мехур, липса на енергия, имунна недостатъчност, постнатални упражнения и др. Офталмолози вярват, че упражнението "скачане" подобрява зрението, както се дискутира в книгата "Скачане за здраве" от д-р Мортън Уокър. Ортопеди препоръчват Kangoo Jumps за намаляване на болката и за предотвратяване на ставни проблеми. Педиатрите препоръчват Kangoo Jumps (само за деца над 6 годишна възраст), за да се подобри координацията, за създаване на положителни нива на енергия и мотивация, за улеснение на учебния процес и концентрация, както и за борба със затлъстяването. Kangoo Jumps също се използват успешно при деца с аутизъм и със синдром на Даун.